Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hot mot Posten logistik i Kramfors

Posten logistik AB kan komma att försvinna från Kramfors. Fyra anställda som berörs av en eventuell nedläggning har informerats.

Annons

Distriktschefen Niclas Evertsson betonar dock att något formellt beslut ännu inte har tagits.

– Ett sådant beslut tas på regionalnivå.

Posten logistik har en så kallad distributionspunkt i Kramfors som sorterar under enheten i Härnösand. Enligt vad allehanda.se erfar finns planer på att senast sista maj lägga ned i Kramfors, flytta två tjänster till Härnösand, dela en tjänst på 30 procent i Sollefteå och 70 procent i Sundsvall samt avveckla en tjänst.

Niclas Evertsson som är chef för Posten logistik Sundsvall, med ansvar för Västernorrland förutom Örnsköldsvik, kan inte bekräfta några detaljer.

– Men på regional nivå har det skett en samverkan med fackliga representanter om Kramfors. Det är då också viktigt att personalen får information om det arbete som pågår.

Posten logistik levererar paket och pallgods. Ett samarbete finns också med Posten meddelande om transporter av brev.

Hur kommer kunderna i Kramfors att märka av om transporterna i framtiden utgår från Sundsvall, Härnösand och Sollefteå?

– Vår ambition är alltid att hålla hög service och att kunderna inte ska märka en förändring. Alla paket som ska till Kramfors passerar redan i dag via Sundsvall, säger Niclas Evertsson.

Blir det längre körsträckor om distributionspunkten i Kramfors försvinner?

– Vi har ingen ambition att köra fler mil. Posten logistik arbetar hela tiden med att utveckla verksamheten utifrån ett miljö- och kostnadsperspektiv.

Niclas Evertsson framhåller att man i den pågående processen för Kramfors väger in såväl personal, kunder som trafikläget. Han kan dock inte säga när det kommer ett beslut. I samband med att personal sägs upp inom Posten finns möjlighet att få hjälp i omställningsprogram genom Posten Futurum.

Posten logistik har lokaler med lastkaj i Kramfors för bilar, kontor och personalrum. Vad som händer med lokalerna vid en eventuell nedläggning är oklart.

– Det är inte vi som äger dem, säger Niclas Evertsson.

Mer läsning

Annons