Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera skadade i trafikolycka

/
  • Räddningstjänsten blev tvungna att klippa upp bilen för att få ut de fem skadade personerna.
  • En bil och en lastbil krockade på E4 mellan Ullånger och Docksta. Flera personer skadades.

En trafikolycka, som kunde slutat ännu värre, orsakades på E4 i Ullånger under söndagen.

Annons

Personbilen påbörjade en omkörning, och fick sladd i det hala väglaget. Bilen sladdade rakt emot en lastbil i mötande körfält som försökte undvika olyckan. Det gick inte, och smällen tog hårt.
- De hade änglavakt. Smällen tog i lastbilens sida mot bagaget på bilen och samtliga fem i bilen klarade sig väl, trots smällen, säger Fredrik Svensson, styrkeledare vid räddningstjänsten i Ullånger.

Olyckan inträffade mellan en personbil och en lastbil i höjd med Sjöland efter E4 och gjorde att det blev störningar i trafiken i flera timmar. Larmet kom klockan 10.14, och först efter 13.00 hade bärningsarbetet avslutats. Då hade det under en längre tid varit köer både norrut och söderut längs E4.

När Fredrik Svensson, styrkeledare vid Räddningstjänsten i Ullånger kom på plats påbörjades arbetet med att klippa upp bilen för att få ut de skadade personerna som var instängda.
- Vi var tvungna att klippa upp bilen för att ta ut de som var mest allvarligt skadade. Det tog väl ungefär en timme från att larmet kom tills att de fördes till sjukhus.

Trots de långa köerna tog sig både ambulans och räddningstjänsten fram smidigt till olycksplatsen.
- Det fungerade jätte bra, säger Fredrik Svensson.

Totalt var sex personer inblandade i olyckan, en förare i lastbilen, som klarade sig oskadd, och fem personer i personbilen. Samtliga fem som befann sig i bilen har förts till Örnsköldsviks sjukhus. De två vuxna personerna som satt fram i bilen ådrog sig enligt polisen skador i rygg och nacke. De tre barnen som satt i baksätet klarade sig oskadda.

Polisen påbörjade dirigering av personbilstrafiken via en alternativ väg, därefter vid 12-tiden kunde trafiken långsamt ta sig förbi olycksplatsen i både norr och södergående körriktningar. Närmare 13.30 började trafiken rulla på som vanligt igen

Mer läsning

Annons