Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fiskecampen planerar bygga småstugor

Annons
Fiskecampen planerar bygga småstugor

FiskeCamp Höga Kusten har under flera års tid varit ett populärt utflyktsmål för såväl ortsbor som turister. För att höja anläggningens status ytterligare planerar de tre ägarna att bygga upp ett antal småstugor.

- Vi har ansökt om bygglov för fem småstugor och väntar nu på svar från kommunen, berättar Christina Edholm, som tillsammans med Berith Edholm och Annika Lockner äger och driver anläggningen.

Åtskilliga är de förväntansfulla fiskare som sökt sig till fiskecampen i hopp om lättfångade byten i dammen med put and take-fiske. Nästan lika många har gjort ett uppehåll under resan för att fika eller övernatta i husvagn eller tält vid anläggningens camping.

- Vi har fått en hel del frågor och önskemål vad gäller övernattningar i småstugor.

Om kommunen lämnar ett jakande svar blir det alltså möjligt redan i sommar. Enligt Edholm är det inte säkert att alla stugor blir färdiga i sommar.

- Vi siktar på att färdigställa åtminstone två av dem till årets säsong. De planerade stugorna kommer att bli lite enklare fyrbäddsstugor på cirka 12 kvadratmeter.

Genom åren har fiskecampen haft ett antal olika ägarkonstellationer, bland annat har Skogbygdens ekonomiska förening under ett år arrenderat och drivit anläggningen. Sedan 1999 är det dock Christina Edholm och hennes kollegor som står för ruljangsen vad gäller arbetsinsatser, nya idéer och dess genomförande.

Naturligtvis är fisket det huvudsakliga lockbetet, men väl på plats kan man besöka serveringen eller köpa sig en glass om fiskelyckan skulle utebli. En badplats för barnen har även iordningställts, men det är tveksamt om den planerade lekplatsen blir av.

- Det finns så många restriktioner när det gäller gungor och leksaker och det skulle bli alldeles för dyrt att köpa nya godkända sådana.

Christina Edholm berättar att det finns hur många idéer som helst för hur de skulle kunna utveckla fiskecampen, men att tiden inte alltid räcker till för att förverkliga dessa.

- Sedan är det ju även en ekonomisk fråga, om vi hade lika mycket pengar som idéer vore det ingen sak. Nu tar vi det allt eftersom.

ann-cathrin granbäck

0612-77 17 62

ann-cathrin.granback@tidningen.to

Mer läsning

Annons