Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fick inte närparkering trots handikapptillstånd

Annons
Fick inte närparkering trots handikapptillstånd

För Kurt Dahlin i Kramfors blev inte Midnattstravet den fest han hade hoppats på. Trots att han, på grund av hjärtbesvär och kärlkramp, har ett särskilt parkeringstillstånd fick han inte komma in på den stora parkeringen utan blev hänvisad längre bort.

Midnattstravet är en stor begivenhet som av mångårig tradition går av stapeln på kvällen före midsommaraftonen. I år lockade arrangemanget över 5 000 besökare.

60-årige Kramforsbon Kurt Dahlin var en av dem, men han är inte alls lika nöjd som han hade hoppats på att vara efter en dag på travbanan.

- Trots att jag visade upp kortet sade bara parkeringsvakten att parkeringen var full och visade mig en plats långt bortöver. Då blev jag förbaskad och beslutade att åka därifrån, säger Kurt Dahlin.

Det första loppet startade klockan åtta och Dahlin var på plats vid halv åtta för att försäkra sig om att få en plats.

- Jag kan inte gå hur långt som helst, då bränner det som eld i benen.

Parkeringstillståndet är ett undantag från lokala trafikföreskrifter som ger rätt inte bara att parkera på särskilda reserverade platser, utan innebär även förlängda parkeringstider och rätt att parkera där parkering är förbjuden.

Dessa fördelar är med andra ord en eftertraktad handling som inte vem som helst får åtnjuta. Ett läkarutlåtande krävs och sedan är det kommunen som utfärdar tillståndet.

Kurt Dahlin är övertygad om att vakterna skulle ha kunnat tränga ihop bilarna om de hade velat.

- Dannero är ett sådant stort bolag som faktiskt tjänar pengar på oss som går dit, därför vill jag nu med det här få upp ögonen på folk och kanske hjälpa andra som varit i samma situation, säger Dahlin.

- För mig blev det en snopen kväll och det blev inga pengar varken ut eller in.

Lena Källman på Dannero travbana beklagar djupt det inträffade, men säger samtidigt att den information Dahlin fick av parkeringsvakten var korrekt.

- Grindarna till stora parkeringen stängdes 18.30 och då var alla handikapplatser fyllda med fordon som har tillstånd att stå där.

För arrangörerna blev Midnattstravet den succé de hoppats på och allt flöt väl. I år hade man valt att minska drive-inparkeringen med någon bilrad och i stället få en luftigare parkering.

- Jag kan bara säga att Dahlin nog var lite för sent ute. Naturligtvis håller vi på handikapplatserna, men det finns många travintresserade som är rörelsehindrade, säger Lena Källman.

- Visst kan jag förstå att han är missnöjd och vi ska göra vad vi kan för att gottgöra honom för det. Han är välkommen att höra av sig till oss.

ann-cathrin granbäck

0612-77 17 62

ann-cathrin.granback@tidningen.to

Mer läsning

Annons