Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En död efter busskrock

/

Två personbilar och en buss var inblandade i en svår trafikolycka på Mälandsrakan mellan Herrskog och Lugnvik i Kramfors kommun.

Annons

Strax före klockan tio under tisdagen inträffade trafikolyckan på väg 332 i Herrskog vid avfarten mot Lugnvik. Olyckan inträffade på den så kallade Mälandsrakan, där en buss och två personbilar krockade.

En person blev fastklämd i en av bilarna som blev ordentligt tillknycklad av smällen. Totalt fanns tre personer i de två fordonen. Den fastklämde skadades svårt, enligt polisen och fick klippas fram ur bilen från Räddningstjänsten. 

Så såg skadeläget ut kort efter olyckan:

  • En person, svårt skadad, förd till Sollefteå sjukhus (avled senare)
  • En person, skadad, förd till Örnsköldsviks sjukhus.
  • En person förd till Kramfors vårdcentral.

Vägen var vid halv tolv helt avstängd, men öppnades åter senare under dagen närräddningsarbetet var avslutat. En bärgare tillkallades bland annat för att plocka bort den buss som hamnat på en åker vid sidan av vägbanan. De två tillknycklade bilarna ligger på den andra sidan av vägen.

UPPDATERAD 23.45.

Sent på tisdagskvällen bekräftade polisens vakthavande befäl Markus Holmberg för Allehanda.se att den person, en man, som ådragit sig allvarliga skador i samband med olyckan avlidit.

Hos akutmottagningen i Sollefteå kunde man varken bekräfta eller förneka beskedet.

Mer läsning

Annons