Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dockstavarvet främst i länet

Annons
Dockstavarvet främst i länet

Fick pris som bästa tillväxtföretag

Årets tillväxtföretag i Västernorrland är Dockstavarvet från Kramfors kommun. Det avslöjades vid en prisceremoni i Östersund på torsdagskvällen.

Det här var tredje året i rad som företaget Deloitte & Touche och Connect Norr utser årets tillväxtföretag. Urvalet görs bland företag i Västernorrland, Jämtland samt Sör- och Nord-Tröndelag i Norge. Syftet är att lyfta fram och premiera exempel på framgångsrika tillväxtföretag.

Från Ångermanland hade elva företag nominerats. Sex av dem kom för övrigt från Kramfors kommun och ska vi vara än mer detaljerade så kom fem från Höga Kusten.

Allra bäst tillväxt hade alltså Dockstavarvet

"Med bred teknisk erfarenhet och förmåga att konstruera och leverera kundanpassade lösningar med överlägsen kvalitet, har familjeföretaget utvecklats till ett företag med marknader runt om i världen med en exceptionell tillväxt och lönsamhet. För sin vilja och förmåga att växa och företagets nationella och internationella tillväxtmöjligheter tilldelas priset som Årets tillväxtföretag i mittnorden Västernorrland Dockstavarvet", lyder juryns motivering

Dockstavarvet, som grundades 1905 av Nils Sundin, har i dag nybyggnadsverksamheten helt koncentrerad på aluminiumbåtar på upp till 30 meters längd. Företagets marknad finns i hela världen och under senare år har exporten av Stridsbåt 90 varit en stor framgång.

Vad tillväxten beträffar så har Dockstavarvet ökat sin omsättning med över 50 procent sedan 1998. Då var den 115 miljoner kronor. I fjol var den 231 miljoner kronor.

Varvet har idag 41 anställda och framtidsutsikterna är goda. Det faktum att företaget fått många nya kunder runt om i världen, bland annat i Mexico, skapar goda förutsättningar för en fortsatt tillväxt eftersom spridning av Dockstavarvets båtar kan öka efterfrågan.

jörgen sundin

0612-771761

jorgen.sundin@tidningen.to

Mer läsning

Annons