Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centerkvinnornaavskaffade sig själva

Annons
Centerkvinnorna

avskaffade sig själva

Ångermanlands centerkvinnor höll i lördags distriktsstämma på församlingshemmet i Ullånger. Det blev en historisk stämma i och med att det var den allra sista.

Centerkvinnorna beslutade nämligen att organisationen ska upplösas på distriktsnivå i Ångermanland. Centerkvinnorna i Ångermanland bildades 1933.

- Från och med i april går vi upp i Centerpartiets distriktsorganisation. Vi tror att kvinnor och män tillsammans kan kämpa för att nå bra politiska lösningar. Man har tidigare gjort så här i Kronoberg och det har fungerat bra, sade ordförande Ingrid Flodin.

Ett vikande medlemsantal har förstås haft betydelse för att fatta beslutet medger Ingrid Flodin.

- Medlemsantalet minskar ju inom alla politiska partier. Men fördelningen i Centerns nya distriktsstyrelse ska vara fifty-fifty mellan män och kvinnor så jag tror inte att vi får sämre slagkraft för kvinnofrågorna.

Om två år ska en utvärdering ske för att utröna om sammanslagningen varit framgångsrik.

Före detta ministern, riksdagsledamoten med mera, Görel Thurdin, Nordingrå, medverkade och talade om barnens villkor i Sverige. Hon underströk vikten av att politikerna alltid tänker ur barnens perspektiv när de fattar sina beslut.

Två tidigare ordföranden i Centerkvinnorna i Ångermanland, Margit Viklund och Linnea Wedin, fanns på plats som hedersgäster. För underhållningen på distriktsstämman, med ett 40-tal deltagare, svarade Carin Näsholm från Ullånger som sjöng, spelade och kåserade.

erik åmell

0612-77 17 64

erik.amell@tidningen.to

Mer läsning

Annons