Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bjärtråhemmet och Nybo omorganiseras

Annons
Bjärtråhemmet och Nybo omorganiseras

Det pågår en hel del omorganisationer vid äldreboendena i Kramfors kommun. Senast i raden är förändringar på Nyby servicehus i Nyland och Bjärtråhemmet i Bjärtrå.

Bjärtråhemmets SMHI. servicehus med helinackordering, har fyra avdelningar med totalt 50 platser, terapiverksamhet och ansvar för att åtgärda trygghetslarmen i Höga kusten-området. Enheten har 46 medarbetare under ledning av en enhetschef.

Nu ska Bjärtråhemmet delas i två enheter med varsin enhetschef eftersom den nuvarande enheten är för stor för att chefen ska kunna ha en bra arbetsmiljö och på ett tillfredsställande sätt utföra sina arbetsuppgifter.

I enhetschefens ansvarsområden ingår förutom personal-, budget och arbetsmiljöansvar även ansvar för att utveckla verksamheten, löne- och fakturahantering med mera.

Enligt beslut i socialnämnden ska den nya organisationen börja gälla från och med den 1 september i år. Kostnaden finansieras genom kvarvarande medel efter avvecklingen av Ytterlännäsgårdens SMHI.

Vad Nybo beträffar så ska hemtjänsten i Bjärtrå och Nyland organisatoriskt slås ihop till en egen enhet med en enhetschef.

I dag är det enhetschefen för Nybo som ansvarar även för hemtjänsten i Nyland. Hemtjänsten i Bjärtrå har en egen chef. Men de två enheterna är för små, tretton respektive tio medarbetare, för att få ihop fungerande scheman.

I den nya enheten ska personalen arbeta kvar inom sina gamla områden, men vid behov ska det finnas möjligheter att omfördela.

Tidigare har socialnämnden fattat beslut om organisatoriska förändringar inom äldreomsorgen i Nordingrå och Nora.

jörgen sundin

0612-771761

jorgen.sundin@tidningen.to

Mer läsning

Annons