Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtal stoppar inte stugbedragare

Kramforsbon som åtalats för att ha hyrt ut icke existerande stugor fortsätter sin brottsliga bana. Den senaste tiden har flera anmälningar lämnats in mot mannen och fler är att vänta.

Annons

– Det verkar som om han har blivit mer aktiv inför jul och nyår. Anmälningarna har ökat och i går ringde dessutom flera personer från hela Sverige som ännu inte gjort anmälan, berättar Kramforspolisens Bo Nordqvist.

För ett år sedan hyrde mannen, som är i 45-årsåldern, ut ett stort antal icke existerande stugor i Åre och Sälen. Efterfrågan på stugor inför jul- och nyårshelgerna är stor vilket mannen utnyttjade då liksom han verkar göra nu.

Mannen annonserar via Blocket.se ut stugor till uthyrning, för det mesta till ett pris av cirka 5 000 kronor per vecka.

– Ofta har han också tagit kontakt med de personer som annonserat om att man vill hyra stugor.

Ett 25-tal "uthyrningar" som inbringat cirka 150 000 kronor hade gjorts. När åtal väcktes mot mannen i oktober gällande misstänkt bedrägeri omfattade detta även uthyrning av en stuga på Öland samt försäljning av ett större antal biljetter till Sveriges tre matcher i fotbolls-EM. Priset för varje biljett var 1 000 kronor.

I åtalet ingick dock inte de anmälningar som under sensommaren och hösten lämnades in mot mannen som gällde uthyrning av lägenheter i Spanien.

Nu vet man inte hur utgången av rättegången blir. Även om mannen fälls för bedrägeri är det inte säkert att han får en fängelsedom.

– Nej, vi kan inte göra någonting. Bollen ligger hos åklagaren som är förundersökningsledare, säger Bo Nordqvist.

Mer läsning

Annons