Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Junsele tog en ny storseger: "Det är väl enda målet man får göra i år"

4-0 i premiären över Forsmo följdes upp med 6-1 HFF/Älandsbro, 3-0 Hägglunds och 8-0 över Ramviks IF. På söndagen kom vinst nummer fem för Junsele IF i fotbollsfemman via hela 9-1 hemma på Mon för osannolika 30-2 i målskillnad på fem matcher.

Annons

TV: Straffexekutorn Patrik Håkansson som fastställde slutresultatet

Efter Junsele IF:s 21-1 i målskillnad på de fyra inledande matcherna i fotbollsfemman var förstås gästande KB65 lag 2 beredda på en tuff bortamatch.

Det blev det.

Det dröjde faktiskt bara två minuter innan Adam Ali sparkat in den första bollen bakom KB-keepern Viktor Nordin.

I matchminut 7 och 8 kom tvåan och trean (Adam Ali samt Sergiu Baran).

– Det kändes stabilt och säkert i första halvlek i ledning 4–0, men tyvärr inledde inte vi i de bakre linjerna speciellt bra efter paus. Nu släppte vi visserligen bara in ett mål, men vi gjorde ingen vidare försvarsmatch, sade Patrik Håkansson självkritiskt efter 9–1-vinsten.

Junseles mittbackar Andreas Thelin och Patrik Håkansson (mitten) har hjälpt sin målvakt Alexandru Cojocari på ett bra sätt i inledningen av fotbollsfemman. Eller vad sägs om endast två insläppta mål på fem matcher...?

Inför söndagens möte med KB65 2, hade Adam Ali och Sergiu Baran nätat sju gånger vardera på de inledande matcherna, men i söndagens fight ryckte Adam ifrån.

22-åringen gjorde först både 1-0 och 2–0, innan han fortsatte i andra halvlek med att göra 5-1, 6-1 och 8-1.

– Han verkar inte byggd som en fotbollsspelare vid första anblicken, men han är grymt snabb och rätt teknisk driven också. Dessutom har Adam varit väldigt effektiv för oss i de matcher han spelat, berömmer Junseletränaren Tomas Hellgren.

Adam Ali stod över det senaste mötet (Ramvik 8-0) på grund av en lårkaka. Trots det delade han skytteligaledningen i laget (och hela serien) med anfallskollegan Sergiu Baran som spelade division 2-fotboll med Sollefteå GIF i fjol.

Herrarna hade då gjort sju mål vardera.

Efter söndagens 90 minuter på Mon konstaterar vi att Adam Ali ryckt rejält. Adam gjorde nämligen fem av de nio målen mot KB65 lag 2 (1-0, 2-0, 5-1, 6-1 och 8-1) - Sergiu fick nöja sig med två (3-0 och 7-1).

Ifjol gick Junsele IF obesegrade igenom sexan fram till den allra sista matchen då man kostade på sig att lämna walk-over.

Kan Ni göra samma sak i år?

– Vi får väl försöka gå rent fram till sommaruppehållet till att börja med. Det har sett bra ut än så länge, men Hägglunds var tuffa... och Undrom har vi inte mött än, påpekar tränaren Tomas Hellgren.

Tränaren och allt-i-allon Tomas Hellgrens Junsele IF har fått en flygande start i fotbollsfemman. Fem matcher har gett fem vinster och 30-2 i målskillnad.

Vi ställde en liknande fråga till en av lagets mittbackar, Patrik Håkansson.

Vinner Junsele femman i år?

– Ja, det gör vi. Utan tvekan.

Sportens utsände är beredd att hålla med. Det enda som kan fälla laget är väl om man får skador och spelare avstängda ungefär samtidigt.

Jorå.

Det är knappt om folk även i årets Junsele-trupp...

Här är ställningen i Division 5 Ångermanland

Junsele IF bjuder på årets fotbollsbomb – arrangerar en unik match i juli

Junsele IF avsäger sig division 3-platsen

Mer läsning