Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vårdkasstugan blir à la carterestaurang

/

Härnösands har fått en ny à la carterestaurang. På toppen av Vårdkasberget!
– Det är en gammal dröm som går i uppfyllelse, säger krögaren Peter Andersson som slår upp portarna under torsdagskvällen.

Annons

Under hösten har Peter och hans fru Ines i princip jobbat dygnet runt med att rusta upp interiören i vårdkasstugan. Sedan tidigare har fastighetsägaren Härnösandshus renoverat fasaden, tak och bytt ut alla fönster.

Ljusen är tända, det brinner i brasan och borden är prydda med vita dukar. En helt ny färgsättning på väggarna och en mjuk heltäckningsmatta av modernt snitt.

– Köket är helt nytt, berättar Peter när han visar runt.

Kontrasten är slående jämfört med hur det såg ut tidigare. Tidigare användes stugan som värmekälla för skidåkare och under en period drevs den också som restaurang i olika former. Men på grund av slitage och inträngande vatten från taket hamnade Härnösandshus i ett läge där man tvingades göra något eller låta stugan stå och förfalla.

Efter renoveringen har lokalen varit ute till förhyrning och paret Andersson slog till direkt. Tidigare drev de restaurang Mykonos och de bor själva i villaområdet på Stenhammar som ligger i närheten. I Härnösand har de bott i 15 år, tidigare var adressen Östersund.

– Första gången vi kom till Härnösand lade vi märke till Vårdkasstugan. Där vill vi en gång öppna en restaurang, tänkte vi, och nu är vi där, säger Ines Andersson som tidigare inom arbetat inom vården.

Restaurangen kommer att vara öppen på kvällar och helger. Även för konferenser i mindre grupper.

Någon konkurrent till Härnösands alpina är det inte frågan om, betonar Peter Andersson.

– Nej, inte alls. De gör ett kanonjobb och driver sin verksamhet vid liftstationen. Vår satsning ökar attraktionen för hela området och vi blir på så sätt alla vinnare,

Namnet?

– Restaurang Toppstugan, förstås, slutar Peter Andersson som satsat ett par hundra tusen kronor i projektet.

Mer läsning

Annons