Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga musiker med äldre musik

Annons
Unga musiker med äldre musik

Blueskväll på Metropol brukar betyda fullsatt, och så var även fallet när stockholmsbandet Young Guns tog scenen i besittning under fredagskvällen. Gruppen, som består av gitarristerna Daniel Kordelius och Emil Arvidsson, basisten Hans Ericson och trumslagaren Michael Johansson, spelade blues med rötterna i 50-talets traditioner, blandat med egna låtar.

- Det började med Gary Moore och Stevie Ray Vaughan. Men under åren har vi trappat upp till 50-talets musik, berättar Daniel Kordelius.

Daniel och Emil, båda födda 1979, träffades på jazzpuben Stampen för fyra år sedan. Under åren har ett genuint intresse för äldre musik vuxit fram.

- Det är musik som passar oss. Vi gillar gammal musik, berättar Emil Arvidsson.

Valet av scenkläder och inte minst instrument präglades även av intresset för det gamla. På scenen fanns bland annat en Kay elbas från slutet av 1950-talet, en lika gammal Harmony halvakustisk gitarr samt ett Ludwig trumset från 1963.

- Vi spelar musik som är enkel att spela. Den är fri och det handlar mycket om känsla, säger Emil Arvidsson.Åke Dahlbäck

Inga klavertramp

Daniel Kordelius visade prov på evkvilibristiska gitarrövningar. Under kvällen spelade han gitarr bakom ryggen, bakom huvudet och befann sig både på bord och pianot.Daniel Kordelius och Hans Ericson fick beröm för sina snygga skor.Foto: Åke Dahlbäck

Mer läsning

Annons