Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två häktas för rån och frihetsberövande

Paret som under helgen i Härnösands kommun misshandlade en man i sitt hem samt rånade och frihetsberövade kvinnan häktades på tisdagseftermiddagen av Ångermanlands tingsrätt.

Annons

Häktningsförhandlingarna ägde rum i två omgångar. Först var det häktningsförhandling mot mannen.

Åklagare Andreas Ekengren ansåg att mannen skulle häktas misstänkt för rån, grov misshandel och människorov.

– Jag anser att det handlar om grov misshandel, men det gjorde inte rätten, säger han.

Efter nära en timmes häktningsförhandling meddelades att mannen häktades på sannolika skäl misstänkt för misshandel samt medhjälp till rån och frihetsberövande.

Häktningsförhandlingen mot kvinnan ägde rum direkt efteråt. Även i hennes fall ville åklagaren att hon skulle häktas på samma punkter som mannen.

Tingsrätten gick på hans linje i stort. Kvinnan blev häktad på sannolika skäl misstänkt för misshandel, inte grov som åklagaren ville, samt rån och frihetsberövande.

Det var under helgen som paret for till ett samhälle norr om Härnösand. Där bor ett par i 50-årsåldern som de besökte. Det slutade med att mannen misshandlades och bland annat fick en hjärnskakning.

Kvinnan förde de med sig från bostaden och letade rätt på en bankomat där hon fick ta ut pengar.

Sedan det var gjort dumpades kvinnan vid OKQ8-macken i Älandsbro som larmade polisen. När kvinnan knuffats ut ur bilen körde den över hennes ena ben har hon uppgett till polisen.

Paret som häktades, de är i 25–30-årsåldern, kunde senare gripas under lördagskvällen.

De båda häktade nekar till att ha gjort något brott.

Åklagare och polis har nu två veckor på sig att utreda det inträffade innan åtal ska vara inlämnat till Ångermanlands tingsrätt.

Mer läsning

Annons