Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två friade från spritsmuggling

Två män från Härnösand friades av Ångermanlands tingsrätt från misstankarna om spritsmuggling. Dessutom ska de få tillbaka den beslagtagna alkoholen som är 98,1 liter sprit, 181,4 liter vin och 1782 liter öl.

Annons

Männen stoppades när de körde sin skåpbil i Lernacken, Malmö sedan de varit och handlat i Tyskland i våras. Och det är åklagarkammaren i Malmö som lämnade in åtalet till Ångermanlands tingsrätt.

Bägge männen säger att alkoholen var avsedd för eget bruk inom familjen.

Den ene mannen som är i 40-årsåldern skulle ha merparten av den alkohol de köpt och skulle forsla hem. Han berättar att alkoholen skulle användas vid två födelsedagsfester, hans mor och son skulle fylla jämnt. Dessutom skulle hans svärfar ha en del av den inköpta alkoholen.

Den andre mannen är som i 50-årsåldern, skulle ha betydligt mindre andel, uppger att alkoholen var avsedd för familjen där tre vuxna barn ingår.

Eftersom man får köpa och frakta hem alkohol om den är avsedd för att användas inom familjen anser tingsrätten att det inte går att styrka att de mängder männen hade var avsedda för försäljning.

Enligt domen ska också den beslagtagna alkoholen lämnas tillbaka till männen.

Mer läsning

Annons