Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Traditionsenligt gammaldags midsommarfirande i Rö

Deltagarantalet har ökat år för år. I år nytt besöksrekord med nära 500 festsugna deltagare, som kom för att fira midsommar med oss i det underbara sommarvädret.

Annons

Utsatt starttid klockan 12 fanns på planen bakom Folkets hus enstaka personer men en kvart senare var där packat med folk. Festligheterna inleddes med att stången, som kvällen innan lövats, pryddes med blommor. Johannes Menzel hälsade alla välkomna. Därefter sattes midsommarstången på plats av starka armar allt till trevlig musik av fioler och dragspel. Vår uppskattade lekledare Carina Norberg, tillsammans med sina spelmän, i år förstärkt med familjen Lindeberg, bjöd upp till långdans som följdes av andra välkända och en del nya ringlekar. I år var det dubbla ringar runt stången vilket visar att fler och fler deltar vilket gör att denna fina tradition hålls vid liv. Dansen avslutades med en hejdundrande raket för att hälsa sommaren välkommen!

Efter dansen passade både stora och små deltagare på att fika, äta korv och roa sig vid alla aktiviteterna, fiskdamm, pilkastning, luftgevärsskytte, boll på burk och boll i hink. Många prövade lyckan både vid chokladtombolan och vanligt lotteri där innehavare av lotter med slutsiffrorna 00. 0 och 5 kunde välja vinst från tre stora vinstbord inne på Folkets hus. Många var det också som prövade sina kunskaper med en tipspromenad. De som stod i de olika stånden hade det trevligt och ibland lite stressigt De många som ville ta del av det goda fikabrödet med olika sorters dryck fick stundtals finna sig i att stå i kö. Ordspråket den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge tycktes gälla för alla var på gott humör. På verandan satt Carina Norberg och Sonja Ramström och spelade musik till kaffet. Ett mycket uppskattat inslag.

Festen avslutades med sedvanlig prisutdelning till de bästa pilkastarna och några med alla rätt på tipsrundan. I år kunde detta ske utomhus i strålande solsken.

Rö Folkets hus och Byalagsförening tackar alla besökare samt alla som ställt upp även detta år för att skapa ett trevligt midsommarfirande och ge oss ekonomiska förutsättningar att kunna fortsätta driva Folkets hus och därmed förhoppningsvis även midsommarfirande 2017. Besök vår hemsida rofolketshus.se och se vad vi hittar på härnäst.

Birgitta Stattin

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons