Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succé för Rent och Angel

Annons
Succé för Rent och Angel

Inte en stol i hela salongen fanns ledig när succémusikalen Rent gästade teatern i Härnösand. Musikalen, som skrevs av Jonathan Larson 1996, har upplevt en triumffärd runt jordens musikalscener under ett halvt decennium. 87 000 personer såg föreställningen på Göta Lejon innan den i Riksteaterns regi inledde sin sverigeturné, som avslutas denna vecka i Umeå.

Rent handlar om ett konstnärskollektiv i New York, som trots ekonomiska problem och att flera i kollektivet är dödsmärkta av hiv, upplever en omtumlande tid tillsammans. Huvudpersonen Mark, spelad av Jakob Stadell, är filmare och försöker skildra kollektivet i film. I centrum för handlingen finns kärleken mellan musikern Roger och strippan Mimi, spelade av Fredrik Swahn och Thérèse Andersson, samt kärleken mellan universitetsläraren Collins, spelad av Daniel Engman och transvestiten Angel, spelad av Härnösands-sonen Conny Bäckström. Budskapet - din dag är idag! - genomsyrar den starka föreställningen som belönades med stående ovationer av en hänförd publik.

- Det var jättekul, summerar Conny Bäckström föreställningen i Härnösand, som var den näst sista spelplatsen under turnén.

- Mycket bra! Helt suveränt! betygsätter mamma Siv och pappa Hans-Olof musikalen.Åke Dahlbäck

Succé på hemmaplan

Conny Bäckström, som spelar Angel, får stora kramen av mamma Siv och pappa Hans-Olof.Ensemblen hann skriva hundratals autografer till skiv- och affischköpande härnösandbor.Radiorösten Magnus Leijon missade inte Rent.Foto: Åke Dahlbäck

Mer läsning

Annons