Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stenvalls Bil i konkurs

Annons
Stenvalls Bil i konkurs

Stenvalls Bil AB i Härnösand har försatts i konkurs av Ångermanlands tingsrätt i Örnsköldsvik. Detta efter begäran från företaget.

Åtta anställda berörs av konkursen som omfattar både bilförsäljning och verkstadsdel.

- Bankskulderna uppgår till 3,1 miljoner och leverantörsskulderna ligger i skiktet 250 000-300 000. Däremot finns det inga skatteskulder, uppger konkursförvaltaren, advokat Alf Bolin.

Det finns givetvis en del tillgångar också, där reservdelslagret uppskattas till en halv miljon samt kundfordringar på 200 000 plus lite annat.

Enligt tingsrätten har det varit verkstadsdelen som gått bäst medan bilförsäljningen varit en bidragande orsak till konkursen.

- Det är på sista tiden, under senvintern, som bilförsäljningen gått ned en aning. Men som helhet är det märkligt egentligen eftersom försäljningen går bra. Antalet Peugeotbilar som sålts i Härnösand är många. Tittar vi på riket i sin helhet är ökningen fem procent medan man på Stenvalls har en försäljningsökning på 18 procent, redovisar Alf Bolin.

Ägaren Gunnar Stenvall förklarar hur det kan komma sig:

- Förutsättningarna är goda för att sälja många bilar, men problemet är att leveranstiderna är alldeles för långa - upp emot ett halvår. De som vill köpa bil väntar inte hur länge som helst. Detta kan vi inte påverka, och nu lägger jag av efter 35 år i branschen, varav nitton i Härnösand.

Nu är frågan vad som händer med företaget, något som inte minst Peugeot och Mercedesägare oroar sig för, och då gäller det i första hand verkstadsdelen med vidhängande service.

- Vi jobbar på en rekonstruktion och det finns en eller annan intressent, säger Alf Bolin.

Gunnar Stenvall är nästan säker på att det kommer att ordna sig.

- Det är oerhört skickliga killar i verkstaden. Klart att de måste få jobba vidare.

Kundmottagaren där, Sven-Erik Landgren och mekanikern Janne Norberg, tror också att det kommer att lösa sig.

- Förutsatt att bilförsäljningen blir kvar. Verkstad och försäljning hör liksom ihop. Enbart verkstad håller inte på sikt, säger de.

Egon Sundlöf

0611-55 48 24

egon.sundlof@tidningen.to

Mer läsning

Annons