Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Späckat program närFranzénskolan jubilerade

Annons
Späckat program när

Franzénskolan jubilerade

I går var det fest på Franzénskolan i Härnösand. Det var nämligen 35 år sedan skolan startade och jubileet firades med ett späckat program. Bland annat hölls tal, flaggor hissades, man grillade hamburgare och korv, svalkande glass avnjöts och man roade sig med diverse lekar och aktiviteter.

Det var rektor Ann Kristine Johansson och prästen Patrik Runeke som erinrade om den tid som gått och önskade lycka till i framtiden.

Många av de 500 eleverna valde att fira genom att bara ligga i gröngräset på sina filtar och njuta av sol och värme och lyssna på musiken.

Ett omfattande program framfördes från en scen på skolgården och orkestrarna avlöste varann på löpande band.

- Det är 35 år sedan den utbyggda skolan togs i bruk, berättar arbetslagledaren Siw Olsson. Då fick skolan också sitt nuvarande namn. Innan hette den Ängeskolan och var betydligt mindre.

Franzénskolan är en högstadieskola, men numera går elever även i klass sex från både Murberget och Bondsjöhöjdens skola på "Franzén".

Bland de många aktiviteterna under jubileumsfirandet kan utöver musikprogrammet nämnas drakbygg, boule, brännboll, basket, hopprep och twist. kubbspel och sist men inte minst en spåkärring.

Banden som spelade var bland annat Magpies, Pace, Ymer, Tony Öberg Band, Boneweary och Eight Balls.

Namnet Franzénskolan kommer säkerligen från den kände psalmförfattaren och biskopen Frans Michael Franzén.

uno gradin

0611/ 554822

uno.gradin@tidningen.to

Mer läsning

Annons