Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Socialdemokraterna säljer men S-ledare blir kvar

/
  • Jan Sjödin (S), till vänster, har varit Socialdemokraternas ägarrepresentant i Allehanda Medias styrelse. Thomas Peterssohn, till höger, är Mittmedias vd.

Socialdemokraterna säljer sin del av Allehanda Media till huvudägaren Mittmedia.
Men S-ledaren blir kvar i Tidningen Ångermanland och på Allehanda.se.
Det framgår av en överenskommelse mellan Socialdemokraterna i Västernorrland och Allehanda Medias huvudägare Mittmedia.

Annons

Allt sedan Nya Norrland upphörde i december 1999 har Socialdemokraterna ägt en mindre del av aktierna i först Tidningen Ångermanland och sedan i Allehanda Media.

Aktieinnehavet har varit en garant för att Tidningen Ångermanland förutom den liberala ledarsidan även ska ha en socialdemokratisk ledarsida. Nu har Socialdemokraterna dels fått en summa pengar, men också gjort en överenskommelse om inflytande över den S-märkta ledarsidan.

– Vi har precis samma inflytande som vi hade tidigare, bland annat om tillsättning av ledarskribent. Det här är ett bra avtal och jag är mycket nöjd, säger före detta landstingsrådet Jan Sjödin (S) som varit ägarrepresentant i Allehanda Medias styrelse.

Mittmedias koncernchef Thomas Peterssohn är lika nöjd.

– Genom den här affären kommer vi nu att kunna göra de sammanläggningar av bolag som vi tänkt göra, säger Thomas Peterssohn i en kommentar.

Han är också nöjd med att Tidningen Ångermanland även i fortsättningen kan ha en socialdemokratisk ledarsida.

– Vi är nöjda med överenskommelsen som gjorts. Den innebär att vi får en kontinuitet. Vi kommer att träffa representanter för Socialdemokraterna ett par gånger om året i ett samarbetsråd, säger Thomas Peterssohn.

Socialdemokratiska ledarartiklar kommer även i fortsättningen att finnas på Allehanda.se.

– Den frågan har jag inte tänkt på. Men publiceras de där idag finner jag ingen anledning att ändra på detta, säger han.

Mer läsning

Annons