Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Satsning har inte gett fler poliser på fältet

/
  • Pontus Fälldin, operativ chef vid polisen i Västernorrland

Regeringen har satsat tre miljarder kronor på att förbättra polisens arbete.

Målet var fler poliser på gatorna och fler uppklarade vardagsbrott.

Men resultatet har istället blivit fler specialtjänster och fler chefer.

Annons

2006 genomförde regeringen en storsatsning på polisen. Över tre miljarder kronor delades ut och 3 000 nya poliser anställdes. Västernorrland fick ett tillskott med 40 extra poliser.

Men trots detta står brottsuppklarningen och stampar.

Sedan 2007 har det i snitt anmälts cirka 800 bostadsinbrott per år i Västernorrland. Under den perioden har uppklarningen legat ganska stadigt; vart tolfte inbrott klaras upp, hälften av dem genom att läggas ner. Endast 4 av 100 bostadsinbrott leder till fällande dom.

– Härnösand har lyckats bra de senaste åren, men i övrigt har vi varit katastrofdåliga, säger Pontus Fälldin, operativ chef vid polisen i Västernorrland.

En av förutsättningarna för att klara upp fler inbrott är att polisen har tid att åka ut på de brott som folk ringer in och anmäler. Men många av inbrotten prioriteras bort, eftersom det inte finns lediga patruller att skicka.

– Vi har ju bara fem till sex patruller som rullar, en bil i varje närpolisområde och två till tre i Sundsvall. Så händer det en trafikolycka får det andra stå tillbaka, säger Mikael Klein, chef för länskommunikationscentralen, LKC.

Så var kan de nya poliserna som skulle ut på gatorna ha tagit vägen? Den frågan ställer sig flera av de poliser vi har pratat med ute på närpolisområdena.

– Hos oss är vi färre poliser nu, vi ska vara 61 men är bara 59. Och vi har släppt tre stycken till Utbildnings- och förstärkningsgruppen, UFS, och de ska inte ersättas, säger Leif Sundin, förundersökningsledare vid polisen i Örnsköldsvik.

Av de fyrtiotal extra poliser som anställdes i och med regeringens satsning, hamnade bara 12 tjänster ute på närpolisområdena. Resten tog länspolisen i Sundsvall hand om.

– Några hamnade på utredningen, några hamnade på krim, men det är ju operativ verksamhet så det är väl inget att säga något om. De nya tjänsterna fördelades jämt över verksamheterna, säger Pontus Fälldin.

Bland poliserna på närpolisområdena är det många som anser att Sundsvall under åren kapat åt sig mer och mer resurser genom att starta grupper för särskilda verksamheter. Och att detta stjäl personal från yttre tjänst.

– Det bildas specialgrupper hela tiden. Men för att kunna bilda grupperna måste man ta folk någonstans ifrån och då blir det från områdena, säger Kristina Persson vid Sollefteåpolisen.

Enligt Pontus Fälldin finns det tre specialgrupper i länet; UFS, aktionsgruppen för grov brottslighet och en grupp som hanterar brottsoffer och behov av personskydd. Sammanlagt är det mellan 35 och 40 personer av länets 441 poliser som jobbar i dessa. Men att specialgrupperna skulle sluka resurser från yttre tjänst och bidra till att man måste prioritera bort mindre allvarliga brott håller Pontus Fälldin inte med om.

– Jag tycker inte det är så roligt när man börjar kalla det för specialgrupper. När det gäller närpolisområdena så blir de ju ett par, tre stycken färre för dem att planera med i schemat. Men resurstiden får de ju tillbaka genom stöttning från grupperna, exempelvis UFS, säger han.

Även justitieminister Beatrice Ask uttryckte, när hon i november besökte Härnösand, synpunkter på prioriteringarna inom polisen.

– Vi måste sluta hålla på med projekt och gå tillbaka till kärnverksamheten; utryckning och utredning. Det där tråkiga vardagsjobbet som kanske inte är så glamoröst, sa hon då.

Men om poliserna på gatorna har blivit försumbart fler, finns det en grupp poliser som stadigt sväller: cheferna.

I dag har polisen i Västernorrland sammanlagt 441 poliser och 121 civilanställda. Av dessa är 86 personer chefer eller arbetsledare.

– Vi har en rätt stor andel chefer, men det beror på geografin, vi är utspridda över flera orter och då blir det många chefer eftersom vi även räknar yttre befäl till cheferna, säger länspolismästare Per Silverliden.

En sammanställning från polisens personalavdelning visar att det snarare sitter färre chefer ute på närpolisområdena än på de centrala funktionerna i Sundsvall. Trots att många av närpolisens chefer utgörs av just yttre befäl. Flest chefer har staben, där går det två anställda på varje chef.

– Det poppar upp nya grupper och de ska ha en chef och en underchef. Då rekryterar man från yttre verksamheter, och sen blir det svårt att få nytt folk ut. Det händer att man får tvångsplacera för att det behövs folk, säger Mikael Klein.

Per Silverliden tycker inte att antalet chefer är ett problem.

– Vi har en lokalt förankrad organisation där vi är utspridda på flera ställen, då går det åt fler chefer. På staben samlas cheferna, där finns stabschef, operativ chef, chefen för aktionsgruppen, länsbefäl och så vidare, så det är kanske chefstungt på det sättet. Men vi tycker inte att det är ett problem, de behövs.

Ute på närpolisområdena är man inte lika övertygade.

– När närpolisreformen infördes i mitten av 90-talet var tanken att man skulle få ut mer folk på fältet. De tog bort alla lokala chefer och istället skulle man istället ha en liten stab, med få befäl. De skulle ta bort alla chefer, nu är det fler. Det är väldigt mycket chefer faktiskt, ibland vill man ju bara kräkas, säger en polis som vill vara anonym.

POLISEN I VÄSTERNORRLAND

Under länspolismästare Per Silverliden jobbar i dag 442 poliser och 121 civilanställda. Av dessa är 86 personer chefer eller arbetsledare.

Polisen är uppdelad i sex närpolisområden: Sundsvall, Ånge, Timrå, Härnösand, Kramfors/Sollefteå och Örnsköldsvik. Där jobbar just nu 297 poliser och 67 civila, varav 49 är chefer eller arbetsledare.

I Sundsvall finns länskriminalavdelningen, länstrafikavdelningen, länskommunikationsavdelningen och staben. De sysselsätter 145 poliser, varav 37 chefer.

Tre specialgrupper finns inrättade:

Utbildnings- och förstärkningssektionen: Sysslar med fortbildning av poliser, bistår vid särskilda händelser och ersätter länsinsatsstyrkan som försvinner vid årsskiftet.

Brottsoffer och personskydd: Hanterar hot- och riskbedömning gällande brottsoffer.

Aktionsgruppen mot grova brott: Polisens hemligaste grupp. De vill inte tala om hur många de är. Arbetar mot grov organiserad brottslighet.

Mer läsning

Annons