Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rätt att flytta på tingsrättsdomaren

Lagmannen vid Ångermanlands tingsrätt, Ylva Johansson, gjorde inget fel när hon flyttade domaren Peter Svedberg en våning ner i huset för att underlätta för den övriga personalen.

Annons

Det fastslår Domstolsverket i ett brev som kom häromdagen. Domstolsverket har full förståelse för lagmannens åtgärd eftersom Peter Svedberg har samarbetssvårigheter.

Brevet är ett svar på en skrivelse som tretton anställda vid tingsrätten nyligen skickade till Domstolsverket där man bland annat påpekar att "... arbetsbelastningen blivit mycket besvärande och på gränsen till ohållbar. Personalen vid Ångermanlands tingsrätt i Härnösand har nu fått nog."

Vidare skriver man:

"Det är helt oacceptabelt att en domare kan få agera på ett sådant sätt att övrig personals arbetsförhållanden påverkas negativt i så stor utsträckning som sker i dag."

Domstolsverket besökte Ångermanlands tingsrätt för två veckor sedan för att bilda sig en egen uppfattning.

– Jag tyckte att jag gjorde en riktig åtgärd i början, men eftersom det här är känsligt ska man aldrig vara säker. Nu var det bra att Domstolsverket självt fick bekräftat vilka problem vi har, säger Ylva Johansson.

Allehanda Media sökte under fredagen Peter Svedberg för en kommentar, utan resultat.

Mer läsning

Annons