Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pyramiddag på Älandsbro skola

Annons
Pyramiddag på

Älandsbro skola

klassen har gått och simmat till Egypten

en lyckad friskvårdssatsning

Nu har de hamnat i Egypten. Eleverna i Älandsbro har nått sitt friskvårdsmål för i år. Det firar man nu med en pyramiddag.

Många skolor i Härnösand satsar på friskvård. Vissa går till Kina medan Älandsbro mäter vandringen söder ut. Och nu är man framme vid målet pyramiderna. Därför ordnade skolan på tisdagen en pyramiddag med många uteaktiviteter.

Årskurs fyra till sex har gått, sprungit, simmat, och åkt skidor motsvarande sträckan till pyramiderna i Egypten under läsåret

Friskvårdsaktiviteten har gått till så att klasserna noterat under veckan hur lång sträcka eleverna tagit sig. Varje fredag har en grupp elever hur långt hela arbetslaget kommit under veckan.

Det är drygt 5000 km Älandsbro till Pyramiderna varav cirka 50 mil fick eleverna simma.

På tisdagen ägnade sig eleverna åt olika arbetsuppgifter. Bland annat fick man dra en bil för få en uppfattning om hur tunga stenblock pyramiderna är uppbyggda av.

Pyramidpussel, mattegåtor och asfaltmålning var andra aktiviteter som pågick under dagen.

En av de viktigaste uppgifterna var att mura en Stenpyramid av gatstenar. Visserligen inte i de gamla egypternas nivå. Men pyramiden på Älandsbro skola kommer att bli närapå en meter hög. Det är nu meningen att denna pyramid ska sparas och bevaras åt eftervärlden. Även om den inte står lika länge som de egyptiska pyramiderna är det meningen att kommande skolelever skall kunna ta del av den.

Efter den lång marschen söderut tänker man fortsätta att gå. Målsättningen är att nå till Kap Horn i maj 2003.

lennart lundberg

0611 - 55 48 53

lennart.lundberg@tidningen.to

Sofia Åström, Benjamin Selling, Lea Aspholm, Sofie Lindse, Carolin Kristiansson och Jesper Sondell fick prova på att dra en bil för att få en uppfattning om vad en pyramidsten väger.

foto:eleonor böleniusAsfaltmålning var också en arbetsuppgift för dagen. Här är det grupp Ramses som målar.

oto:eleonor böleniusPatrik Nilsson, Robert Nordin, Therese Svensson, Laura Vavverud, Josefine Berglund, Louise Svensson, Andreas Ölund, Emilie Larsson och Dennis Bystedt deltog i pyramidbygget.

oto:eleonor bölenius

Mer läsning

Annons