Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiskt kvalitetsmålantogs av IFO

Annons
Politiskt kvalitetsmål

antogs av IFO

Onsdagen var en historisk dag för Individ- och familjeomsorgsnämnden i Härnösand. Nämnden antog nämligen ett förslag till politiskt kvalitetsmål för alla enheter.

- Det har vi inte haft tidigare, konstaterar nämndens ordförande, Maud Byquist (s). Vi har också slagit fast att individ- och familjeomsorgschefen utöver övriga uppgifter också ska ha ett helhetsansvar för samordning och utveckling.

Under rubriken etik i det sociala arbetet konstateras att arbetsuppgifterna ska utföras på ett professionellt sätt med respekt för individens rätt till personlig integritet. Med professionellt arbetssätt menas engagemang, lyhördhet, rättssäkerhet, tillgänglighet- ärlighet, saklighet och delaktighet.

Arbetet att ta fram förslaget till politiska kvalitetsmål har varit processinriktat och har pågått i två år. Den styrgrupp som jobbat med detta har bestått av Maud Byquist, Per Jennervall, Lotta Wisén, Curt Johansson och Jeanette Gustavsson. Bo Widlund har varit sekreterare.

Nämnden fattade på onsdagen formellt beslut att anta förslaget till politiska kvalitetsmål att gälla från 1 juli. Förvaltningen fick i uppdrag att utarbeta en tids- och aktivitetsplan för hur de politiska kvalitetsmålen ska följas upp och utvärderas.

Mer läsning

Annons