Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisens tekniker utreder branden

/
  • Polisens tekniker ska under onsdagen undersöka mordvillan i Brattås där det brann i går.

Under onsdagen återvände polisens tekniker till gården i Brattås där Tor Öberg och Gerd Wiklund hittades döda för sju år sedan.

Annons

Men den här gången var det inte för att utreda dubbelmordet. I stället inleddes en ny förundersökning med anledning av den eldsvåda som under tisdagen uppstod i huset. Det är en rutin när det inträffar bränder.
– Rubriceringen är mordbrand och våra tekniker kommer under dagen att undersöka brottsplatsen. Förhoppningarna är goda om att kunna avgöra hur eldsvådan uppstod, säger Mats Anrep, chef för länskriminalen i Sundsvall.

Beroende på resultatet, huruvida man finner att branden är anlagd eller inte, fattar man sedan beslut om att fortsätta eller lägga ner förundersökningen.
Huruvida han tror att branden kan ha någon koppling till mordutredningen vill han inte kommentera.
– Jag tycker att det är löjligt och oprofessionellt att spekulera i det innan vi tagit reda på fakta, säger Mats Anrep.
Att branden i huset skulle komma att påverka den fortsatta utredningen kring dubbelmordet tror han inte.
– Branden var tämligen begränsad och det är min uppfattning att det inte kommer påverka vår fortsatta chans att utreda dubbelmordet, säger Jan Anrep.
Hur länge polisens tekniska undersökning av huset kommer att ta var under onsdagseftermiddagen oklart.
I måndags förra veckan tog länskriminalen i Sundsvall över utredningen om dubbelmordet. Tillsammans med Riksmordkommissionen kommer de att ta nya tag för att lösa det sju år gamla fallet.

Mer läsning

Annons