Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orättvisor får Bert att starta nytt parti

/

Företagaren och Härnösandsbon Bert Ivarsson, 49, startar ett nytt politiskt parti som ska heta Solidaritet. Han har redan börjat annonsera efter intressenter, både i lokal och rikspress.

Annons

– Jag får betala ur min egen börs, men det är det värt. Så här kan det nämligen inte fortsätta, säger Ivarsson, som riktar in sig på kommunal och rikspolitiken.

Som den framgångsrike företagare han är inom transportbranschen - med verksamhet över hela Sverige - skulle man kunna tro att han har sympatierna åt höger.

– Nja, delvis, men jag är lite grann av allting - som en fyrvägskorsning, skrattar han.

Bert Ivarsson har lessnat på orättvisorna i samhället, och i korta drag ser hans idéer ut så här:

– I det här landet säger folk saker som de inte håller. Det är egoismen som är intressant. Ta exempelvis momsen på mat. När den infördes för länge sedan så var det bara tillfälligt, utlovades det. Har vi märkt av att det var tillfälligt?

– Elkostnaderna är ett annat exempel. Vatten, jorden och skogen ägs av landets medborgare. Förstatliga elbolagen, strömmen ska i princip vara gratis för folket. Det finns faktiskt andra länder, med betydligt sämre standard än Sverige, som prövat detta med framgång.

– Ja. Bort med socialen och a-kassan. Det ska ersättas med att staten håller ett garantibelopp för varje medborgare som blir arbetslös. Pengar finns att hämta från många håll, fastslår Bert Ivarsson, som även vill rensa upp inom kronofogdemyndigheten och inkassoföretagen.

Mer läsning

Annons