Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu startar första privata hemtjänsten i Härnösand

/
  • Malin Åberg och Lotta Prytz sköter till en början både det administrativa arbetet samt arbetet ute hos kunderna.

Den 14 januari öppnar Härnösands första privata hemtjänstutförare dörrarna. Ett alternativ till den kommunala hemtjänsten och med visionen att bli bäst.

Annons

– Vi på Rik Hemtjänst vill vara bäst, men inte nödvändigtvis störst, säger grundarna Lotta Prytz och Malin Åberg.

Bara tre dagar före julafton i år skrev företaget Rik Hemtjänst på avtalet med Härnösands kommun som gör dem tillgängliga för de som behöver hemtjänst. Lotta Prytz och Malin Åberg står bakom det nya företaget.

– Vi börjar från noll och kan forma företaget som vi vill ha det redan från start, säger Lotta Prytz.

Visionen är att jobba i mindre team och skapa en kontinuerlig relation med kunderna så att de känner igen vilka som arbetar med dem.

– Det viktigaste för oss är att ha en nära relation med kunden, något som är svårare för kommunens hemtjänst eftersom deras verksamhet är så stor.

Tack vare lagen om valfrihetssystem (LOV) är det möjligt för Malin Åberg och Lotta Prytz att starta en ny verksamhet som omfattar både service och omsorg i Härnösand. Att välja Rik Hemtjänst kostar lika mycket som kommunens tjänster, men det finns en del som skiljer verksamheterna åt.

– Vi kan erbjuda tilläggstjänster som bland annat trädgårdsarbete eller att skotta snö, säger Lotta Prytz.

I dagsläget finns det tre aktörer i Härnösand som kan erbjuda service och omvårdnad. Härnösands kommun och Rik Hemtjänst är de som står för omvårdnad och Mila Markservice erbjuder service och hushållsnära tjänster.

Den 14 januari drar Rik Hemtjänst igång på riktigt men redan idag kan man välja företaget som sin hemtjänstutövare.

– Vi startade företaget i november i år och just nu har vi en handfull anställda som kommer att börja jobba på timanställning, säger Lotta Prytz.

Både Malin Åberg och Lotta Prytz har en kandidatexamen inom rehabiliteringsvetenskap samt har erfarenhet inom branschen. Lotta har tidigare jobbat som vårdbiträde och Malin som biståndshandläggare på kommunen.

Rik Hemtjänst är ett franchisesamarbete med Rik Assistans.

Mer läsning

Annons