Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NCC ska sköta gatorna

Efter sju år förlorar Svevia uppdraget att sköta Härnösands gator. Uppdraget går till NCC med start i halvårsskiftet 2013 fram till 2018.

Annons

– NCC lämnade det lägsta budet i upphandlingen för den kommande entreprenadperioden, säger Amanda Lind (MP), ordförande i samhällsnämnden.

Samtidigt står det klart att Svensk markservice får fortsätta att ta hand om parkerna fem år framåt. Totalt handlar det om en upphandling på cirka 200 miljoner kronor.

– Det finns inget missnöje med nuvarande entreprenör och vi kommer att fullfölja det nuvarande åtagandet tillsammans i god dialog, säger Amanda Lind i en kommentar.

Svevia har haft gatuentreprenaden i Härnösand sedan 2005. Gatuentreprenaden omfattar bland annat vinterväghållning, beläggningsarbeten och sandupptagning. För två år sedan fick Svevia möjlighet att förlänga i ytterligare två år.

– Det är förstås tråkigt att vi förlorade upphandlingen. Men det är något som vi tvingas leva med i den här branschen. Nu får vi se hur NCC bygger upp verksamheten. Några av oss som jobbar med entreprenaden kanske erbjuds nya jobb hos NCC. Det får framtiden utvisa, säger Pär Meiton, arbetschef på Svevia i Härnösand.

Följande lämnad ein anbud: NCC, Svensk Markservice, Skanska, Peab, Svevia och Åkerlund VA planering AB.

Överklagandetiden gick ut i måndags och ingen av förlorarna har valt att överklaga.

Mer läsning

Annons