Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mya-Sara blev Härnösands Lucia

/
  • Lucia Mya-Sara Isakson Johnson omgiven av sina tärnor. Fr.v: Ronja Rödlund, Jenny Häggkvist, Evelina Hall, Frida Nilsson, Mikaela Boström och Emma Tjell.

Ifjol blev hon esteternas lucia och i år blev hon hela Härnösands lucia.
Mya-Sara Isakson Johnson, 17 år, fick flest röster i omröstningen och nu väntar bråda dagar för lucian och hennes tärnor.
- Det var hedrande att väljas till lucia då det är en fin tradition vi har, säger en glad Mya-Sara.

Annons

Mya-Sara Isakson Johnson går tredje året på gymnasiets estetlinje där hon sjunger, spelar flöjt och slagverk. På fritiden drillar hon två barngrupper i truppgymnastik samt gillar att sy och sticka.

Tillsammans med sina fem tärnor börjar nu luciaförberedelserna för Mya-Sara.

Carola Nordström, som kallar sig luciamamma, berättar att de ska träna en gång i veckan fram till den stora dagen, luciakröningen i Domkyrkan på kvällen den 12 december.

- Det är många sånger som ska övas in och dagen efter kröningen väntar alla företagsbesök som vi ska åka runt på, fortsätter Carola Nordström.

Vårt luciafirande grundar sig på ett helgon, Lucia, en helig jungfru som levde på 200-talet i Syracusa på Sicilien. Våra svenska luciatraditioner uppstod i slutet på 1800-talet och Lucia förebådade ljusare tider och längre dagar.

I många år var det Lions som arrangerade Lucia i Härnösand, men sedan fem år tillbaka är det Handelsplats Härnösand som står som arrangör.

Mer läsning

Annons