Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mitthögskolans personaljobbar ständigt övertid

Annons
Mitthögskolans personal

jobbar ständigt övertid

Sju av tio anställda på Mitthögskolan har varje vecka så mycket att göra att de tvingas dra in på luncher, arbeta över eller ta med jobb hem. Värst är det bland den undervisande personalen.

För Mitthögskolans del är det 68 procent som regelbundet jobbar över vilket är mer än genomsnitt på universitet och högskolor.

Fack och arbetsgivare har tillsammans med SCB kartlagt arbetsmiljön på varje högskola och universitet med fler än 50 anställda. Resultatet visar att denna personalgrupp har det stressigare jämfört med snittet för övriga förvärvsarbetande.

Över hälften av de svarande på Mitthögskolan har mer än en gång gått till jobbet de senaste 12 månaderna istället för att sjukanmäla sig. Fler än var femte har mer än en gång tagit ut semester eller kompledigt istället för sjukledighet.

56 procent svarar att de på grund av arbetet har haft nack- eller ryggbesvär de senaste 12 månaderna. Mer än en tredjedel har en eller flera dagar varje vecka svårt att sova på grund av tankar på jobbet.

Positivt är att hela 85 procent på Mitthögskolan som upplever sitt arbete som meningsfullt.

Nära en fjärdedel har litet eller inget förtroende för hur universitetets eller högskolans styrelse leder arbetet. Mitthögskolan skiljer sig på ett sätt från andra högskolor. Man har nämligen ett högt förtroende för rektorn.

68 procent har förtroende för rektorn till skillnad från endast 54 procent om man ser till högskolorna i genomsnitt.

- Det är ju roligt, säger rektor Gunnar Svedberg som inte läst undersökningen ännu.

lennart lundberg

0611 - 55 48 53

lennart.lundberg@tidningen.to

Mer läsning

Annons