Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mårts värsta mardröm

När matchvärmningen var på väg att avslutas kom förbundets general manager Tommy Boustedt, förbundskapten Pär Mårts och läkaren Björn Waldebäck gående till oss svenska journalister som följde värmningen.

Annons

Då förstod vi. Henrik Zetterberg har spelat klart i den här OS-turneringen, och förmodligen får han avsluta sin OS-karriär med ett diskbråck som inte bara riskerar resten av hans säsong utan också förstör Tre Kronors gulddrömmar.

Waldebäck berättade att man tagit beslutet i samråd med "Zäta" nu på morgonen, att ryggen varken blivit bättre eller sämre sedan i går torsdag, men att den gamla ryggskadan är så besvärande att Zetterberg inte kan slutföra turneringen.

Pär Mårts stod bredvid Waldebäck och sade sedan att Tre Kronor inte har flyt med skador, men att nu måste andra kliva fram

Mårts har rätt om oflytet, men snacket om att andra måste kliva fram är bara en standardfras i sådana här situationer.

Tre Kronor utan Henrik Zetterberg är ett mycket sämre Tre Kronor och man går från guldkandidat till ett lag som får fullt upp att överleva en kvartsfinal.

Så mycket betyder Njurunda-sonen för det här laget, och för alla som inte visste det är det bara att backa bandet två dygn och se hur han ledde laget mot Tjeckien i premiären. Zäta var dominant på exakt varje millimeter av isen.

Svenska hockeyfans, vi inom media som följer hockeyn och inte minst Pär Mårts har haft höga förväntningar på detta Tre Kronor men skadeeländet håller på att krossa gulddrömmarna. Först fick Detroits Johan Franzén tacka nej, sedan sade Henrik Sedins revben i från och nu alltså Zetterbergs rygg.

Franzén har gått att ersätta, men Henrik och Henrik? Inte en chans. Det är ungefär som om Malkin och Ovechkin skulle lämna Rysslands trupp.

Att Henrik Zetterbergs inte skulle kunna genomföra OS-turneringen var nog det värsta besked Pär Mårts skulle kunna få. I morse kom det.

Mer läsning

Annons