Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna rånades av väskryckare

Annons
Kvinna rånades av väskryckare

En kvinna i 50-årsåldern blev av med en betydande summa pengar, smycken och mobiltelefon vid ett rån under söndagskvällen. Värdet av det stulna uppgår till 21 000 kronor.

Kvinnan, som är sjuklig, lämnade hemmet på Franzéngatan någon gång mellan 18.05 och 18.10. I kyrkparken ser hon tre mopeder. En av mopederna kör upp bakifrån och passageraren sliter tag i hennes handväska som hänger över vänster axel.

- Remmen till väskan går av, och mopeden fortsätter i riktning mot gamla Domus på Storgatan, berättar polisen.

Kvinnan chockas och går hem för att ringa polisen.

- Hon hade tagit ut pengar för att betala månadens räkningar. Det var mycket pengar, 8 000 kronor. Dessutom blev hon av med två fina ringar, bland annat en förlovningsring. I väskan fanns även en armlänk i bismarckmodell och en mobiltelefon. Värdet är totalt 21 000 kronor.

Kvinnan har lämnat signalement på gärningsmännen. Föraren till mopeden hade röd hjälm och blå jeansjacka. Passageraren hade likaledes röd hjälm och en grå tröja. Mopeden, som var av okänd modell är även röd.

- Vi har spanat efter killarna under kvällen. Vi hoppas att någon känner igen signalementet och hör av sig till oss. Det här är en ovanligt ful grej, säger polisen.

Brottsrubriceringen är grov stöld alternativt personrån.

Mer läsning

Annons