Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julmarknaden firade trettio år

Det var färre folk och försäljare än vanligt på julmarknaden på Murberget under söndagen.
Men stämningen var ändå hög i det snöiga vädret.
– Det har varit angenämt, säger Lena Nyhlén som sålde keramikfigurer.

Annons

Klicka här för att se bildspelet i mobilen

Det var 30:e året i rad som Härnösandsborna kunde köpa sina julklappar och vänta in julen på Murbergets julmarknad på tredje advent.

Men de flesta försäljarna verkade överens om att det var glesare med besökare än vanligt på marknaden denna tredje adventssöndag. "Urdåligt med besökare", tyckte någon.

– Det är katastrof, tyckte försäljaren Monica Stiernström.

Kanske var det vädret som stoppade en del och svårigheterna att ta sig fram i trafiken en del. Det blåste kalt och snön yrde över stånden.

– Det är lite mindre folk än vanligt. De kanske hade svårt att ta sig hit, säger Maria Strindin.

Alla verkade dock inte märka av det. I Handelsboden var det både varmt och fullt av nyfikna. Över 400 personer hade hälsat på därinne.

Men det var inte bara besökarna som var färre än vanligt, även en del av försäljarna hade valt att tacka nej till årets marknad.

Men inte Elisabeth Isaksson och Iris Westman, medlemmar i vävstugeföreningen, som stod utanför Vävstugan och serverade glögg åt frusna själar.

– Vi är glada att vara här, säger de och menar både på marknaden och i de relativt nya lokaler som Härnösand vävstugeförening flyttat in i.

De som ändå tog sig fram verkade nöjda och som vanligt fick de chans att handla julklappar, pynt och julmat från de olika stånden. Även en hel del att smaka på direkt på plats fanns. Varm glögg, pepparkakor, polkagrisklubbor och kolbullar lockade i kylan.

Men det var inte bara ute på Murberget man kunde uppleva julstämning. I många av de gamla gårdarna pågick det julstök, granen kläddes och det bakades pepparkakor.

Mer läsning

Annons