Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget nyårsfika för Härnösandsborna

/
  • Eftersom man inte får tag i tillräckligt många politiker som frivilligt vill göra en insats på nyårsdagen blir det inget bjudfika för Härnösandsborna.

För första gången på många år kommer inte Härnösandsborna att bli bjudna på nyårsfika av politikerna. Traditionen som kom till i samband med Härnösands 400-årsjubileum 1985 bryts, åtminstone tillfälligt.

Annons

– Det här har vuxit och blivit stort. I år kunde vi helt enkelt inte engagera tillräckligt många politiker för att kunna göra detta på ett bra sätt, säger Sven-Åke Vest, folkpartistisk ordförande i kommunfullmäktige.

Uppskattningsvis 250 personer besökte förra året församlingsgårdarna i centrum och i Säbrå. De folkvalda politikerna sprang runt med kaffekannor, bland andra kommunalrådet Anders Gäfvert.

– Det är en bra möjlighet att diskutera med väljarna, säger Sven-Åke Vest.

Det har blivit en vana att Härnösands kommun bjuder på nyårskaffe, en tradition som startade under jubileumsåret 1985. Ett 20-tal politiker ställde förra året upp frivilligt - utan arvode - med att servera och hålla ordning i köket.

– Nästa år invigs kommunfullmäktigesalen. Och då skulle det passa bra med invigningskaffe för medborgarna i den rätta lokalen. Jag tror säkert att vi kommer kunna få politiker att ställa upp, säger Sven-Åke Vest.

Mer läsning

Annons