Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inbrottsvåg i Härnösand

En våg av villainbrott har drabbat Härnösand. Nu misstänker polisen att de åkt runt på fler orter.

Annons

Under natten till fredag anmäldes minst sju inbrott bara i Härnösand. Men trots en omfattande polisinsats har ingen gripits.

– Det handlar om en väl organiserad brottslighet, säger Jan Aller hos Härnösandspolisen.

Inbrotten har drabbat västra delarna av fastlandet på adresserna Björkvägen, Hagagatan, Vitbergsgatan, Granvägen och Furuvägen.

De drabbade berättar att en person som utgett sig för att vara döv har ringt på och erbjudit varor till försäljning. Syftet har varit att kartlägga för att sedan göra inbrottet när är hemma.

Under fredagen har totalt ett tjugotal personer ringt till polisen och berättat om personer som använt samma tillvägagångssätt. De flesta samtal har handlat om Härnösand, men personerna har även varit synliga i Sollefteå.

- Vi vet vilka det är, de är identifierade, men det har inte gått att binda dem till något, säger Jan Lid+en, vakthavande befäl vid polisen i Västernorrland.

Poliser från Härnösand och Sundsvall har arbetat med de tekniska undersökningarna hos de drabbade villaägarna. En misstänkt bil har stoppats men polisen hittade inget stöldgods och de som färdades i bilen släpptes efter kontroll.

Troligen färdas tjuvarna i en VW Caravelle och eventuellt också i en mindre grå bil. Det kan dock röra sig om ännu fler.

- Det är inte ovanligt att ett par tre gäng opererar tillsammans, så det kan lika gärna vara en sex, sju bilar som åker omkring, säger Jan-Ola Nordin, vid Härnösandspolisen.

Polisen uppmanar allmänheten att höra av sig med tips till telefonnummer 010-568 05 13 eller till 114 14.

Mer läsning

Annons