Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I bilkrisen satsar Volvo i Härnösand

/
  • – Vi har haft en positiv utveckling, säger platschef Mats Norlén.
  • Mats Norlén på Bilbolaget i Härnösand hoppas att den nya tvätthallen med dygnet-runt öppet tas emot positivt av Härnösandsborna.

Bilföretaget Bilbolaget i Härnösand gör tvärtom. De stortsatsar i stället för att avskeda personal.
– Vi har haft en positiv utveckling, säger platschef Mats Norlén.

Annons

Bilbolaget säljer Volvobilar och ingår i jämtländska Persson Invest som har verksamhet i Ångermanland, Västerbotten och Jämtland.

I Härnösand byggs en ny automatisk tvätthall som ska vara öppen dygnet runt, en satsning som kostar i runda tal fem miljoner kronor.

– I dag måste man hitta andra inkomster än den traditionella bilförsäljningen som är väldigt hårt pressad med en liten vinstmarginal per såld bil, säger Norlén.

Han beskriver det som "mack"-försäljning. Inom petroliumbranschen är det heller ingen stort förtjänst på att sälja bensin. Bensinmackar tjänar pengar på snabbmat och kioskvaror.

– Vi jobbar hårt mot det totala bilägandet. Det gäller att skapa ett brett sortiment av produkter och service. Här ska man få verkstadsservice, köpa torkarblad, tanka och tvätt sin bil utan att behöva gå någon annanstans. Vi skulle aldrig klara oss enbart på att sälja nya bilar, säger Norlén.

Bilbolaget har byggt en liknande tvättanläggning i Örnsköldsvik och det har visat sig vara en bra satsning.

Anläggningen i Härnösand byggs för den senaste reningstekniken, det innebär att tvätthallens smutsvatten stannbar i ett slutet system innan den renas och släpps ut i avloppet. I maj kommer den att står klart för användning.

Mer läsning

Annons