Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotade och slog sönder på vårdhem

En man sitter anhållen sedan natten mot fredagen misstänkt för bland annat olaga hot. Händelsen inträffade på Höga Kusten Vård och Omsorg i Ramvik norr om Härnösand.

Annons

– Mannen misstänks också för att ha slagit sönder saker på hemmet, säger Jan Aller, förundersökningsledare vid Härnösandspolisen.

Det var strax före klockan ett natten mot fredagen som polisen grep en man från i 40-årsåldern från Mellansverige för att ha hotat personal på boendet. Mannen anhölls av jouråklagare vid tvåtiden.

– Vi utreder nu fallet och mannen sitter anhållen och utredningen är nu åklagarledd.

Det betyder att åklagare Lo Jonsson kommer att ta ställning till om mannen ska släppas eller om hans ska begäras häktad. Häktningsförhandling hålls i så fall troligen på söndag.

Det finns också en anmälan om att någon gjort ett inbrott i ett medicinskåp på Vårdhemmet. Enligt Aller är det inte klarlagt om dessa saker hänger ihop utan inbrottet i medicinskåpet utreds separat.

Höga Kusten vård och omsorg tar hand om personer med grava problem, både missbruksproblem och psykiska problem och personer med brottslig bakgrund. Hemmet har haft många polisingripanden tidigare.

I somras misshandlade och rånade två personer en vårdare på hemmets stödboende i Utansjö. Detta ledde till att stödboendet stängdes och företaget koncentrerade verksamheten till Hälledal.

Mer läsning

Annons