Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härnösandsbo dömd för Umeå-våldtäkt

Två år och sex månaders fängelse. Så blev domen för den man i 40-årsåldern från Härnösand som stått åtalad för bland annat våldtäkt på en autistisk kvinna.

Annons

Det handlar om ett fall av våldtäkt och sju fall av sexuellt ofredande/ofredande, varav ett par i Härnösand. Mannen döms, förutom för våldtäkten, även för att ha blottat sig i ett motionsspår och vid en bensinmack, båda i Härnösands kommun.

Dessutom har han även blottat sig under besök i Umeå bland annat på ett solarium. Han har erkänt att han besöker solarier för att titta på nakna kvinnor.

Våldtäkten inträffade i en lägenhet utanför Umeå den 2 november. Offret var en ung autistisk kvinna. Mannen träffade kvinnan under en promenad i Umeå kommun. Så småningom följde hon med mannen till en lägenhet där brottet skedde. Mannen hade bland annat hållit fast kvinnan hårt i armarna medan han har utfört en sexuell handling som rätten uppfattar som jämförbar med samlag.

Mannen är sedan tidigare dömd för en rad brott, bland annat för sexuellt ofredande. För detta har han dömts till skyddstillsyn med övervakning. Domstolen ser extra allvarligt på att han begår nya brott under prövotiden.

Mannen har genomgått en psykiatrisk undersökning men har inte funnits lida av allvarlig psykisk störning när han utfört brotten.

Mer läsning

Annons