Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härnösands kommun hoppas på en ändring

Härnösands kommun hoppas på att förslaget ska förändras. Det finns många argument som talar för Härnösand. Det säger Fred Nilsson.

Annons

– Det märktes mycket tydligt att utredaren att han var mycket osäker när det gäller valet av sätesort här. Utredaren känner till att det finns många sakliga argument som talar för Härnösand. Härnösand har redan funktioner även för Jämtland men Östersund har inga funktioner för Västernorrland. Vi har en betydligt större befolkningskoncentration och den tunga industrin liksom de miljöfrågorna finns här liksom de synnerligen svåra frågorna om hav och vatten, säger Fred Nilsson (S).

Han hoppas nu att man kommer fram till annat val när frågan behandlas politiskt.

– Det är inte så konstigt Mats Sjöstrand så tydligt markera osäkerheten i sitt förslag i om Östersund sista ordet är inte sagt i den här frågan. Vi är förberedda och vet hur vi ska gå vidare, säger Fred Nilsson.

Det han kan tycka är besvärligt är att man väljer Östersund det av regionalpolitiska skäl.

– Då offras Härnösand regionalpolitiskt . Hur kan det bli så fel när så mycket statlig verksamhet försvunnit från Härnösand. Nu när både länsstyrelsen och Mittuniversitets verksamhet i Härnösand ifrågasätts finns ett skriande behov av att någon statlig part som känner ett ansvar för den statliga verksamheten i Härnösand måste få en stark roll.

Nu vill han att staten tar krafttag

– Nu är det dags att staten utlokaliserar av statliga jobb från huvudstaden. Jag tror att man skulle kunna utlokalisera 20 000 jobb . Den generande centralisering som pågår i Sverige kan inte få fortsätta.

Mer läsning

Annons