Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härnösand fortsätter ta emot flyktingar

/
  • Christoffer Bodin (M) är inte överens med övriga moderater och vill inte sänka mottagningen.
– Jag vill se en human och generös flyktingpolitik. Det här är en utmaning som vi måste våga möta.
  • Rasoul Zarar (M) förklarade att han hade samma ståndpunkt som Gäfvert
– Vi kan inte ta emot fler flyktingar än vi kan ta ansvar för, sa Rasoul Zarar.

Härnösands kommun kommer även i fortsättningen att ta emot mellan 80 och 110 flyktingar. Därmed blev moderaternas förslag att halvera mottagningen nedröstat.

Annons

Härnösands kommunfullmäktigedebatt om flyktingsmottagande höll på i flera timmar. Alla partier utom moderaterna var överens om att flyktingmottagandet ska ligga på samma nivå som förut, det vill säga 80 till 110 flyktingar. Moderaterna vill att mottagningen ska bromsas till 40 till 60 flyktingar.

– Behovet ökar ganska dramatiskt. Debatten borde istället handla om fler än 110 och jag tror att den kommer att ligga där, sa Fred Nilsson (S) i debatten.

Anders Gäfvert (M) menar att Härnösand måste ta emot flyktingar värdigt och det är svårt med den situation som Härnösand befinner sig.

– Det saknas närmare 900 jobb i Härnösand. Bara i november i Härnösands varslades 261 hittills i år har 1189 varslats en ökning med 50 procent. Och prognosen att 2013 minskas ytterligare tusen personer. Under dessa förutsättningar är det oansvarigt att ta emot för många och det är inte humant att inte kunna erbjuda ett arbete och en vettig framtid, sa Gäfvert.

Christoffer Bodin (M) är inte överens med övriga moderater och vill inte sänka mottagningen.
– Jag vill se en human och generös flyktingpolitik. Det här är en utmaning som vi måste våga möta. De människor som kommer hit behövs i Härnösand. Vi har en åldrande befolkning. Vi ska ta emot som många att vi har möjligt till.

Rasoul Zarar (M) förklarade däremot att han hade samma ståndpunkt som Gäfvert.
– Vi kan inte ta emot fler flyktingar än vi kan ta ansvar för, sa Rasoul Zarar.

Omröstningen slutade med att samtliga förutom moderaterna röstade ja till att behålla flyktingkvoten vilket även Christoffer Bodin (M) röstade för.

Mer läsning

Annons