Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är länets nya poliser

/
  • Bakre raden från vänster: Johan Jonsson, Härnösand, ska till Örnsköldsvik. Gunilla Lööw, Sundsvall, ska till Kramfors. Carl Nilsson, Sundsvall, blir staden trogen. Peter Sjödin, Härnösand, får jobba i hemstaden. Alexandra Bergström, Sundsvall, jobbar på hemmaplan. Maria Forsberg, Sollefteå, ska till Sundsvall.Främre raden från vänster: Marcus Danielsson, Sundsvall, blir kvar där. Daniel Dübbel, Ånge, till Ånge. Susanne Larsson, Sundsvall, Sundsvall och Jimmy Andersson, Junsele; ska till Kramfors.

Västernorrland har fått tio nya poliser, varav fyra stationeras i Ångermanland och sex i Medelpad.

Annons

På torsdagen var det gemensam lunch i Härnösand för alla tio som nu har fått ett fast jobb med en ingångslön på 20 000 kronor i månaden.

– Tidigare har vi haft den här träffen när de placerats ut som aspiranter. Nu har vi väntat tills de har gjort sin aspiranttid och alla har blivit godkända. Det har dom för övrigt alltid blivit i Västernorrland, säger Katarina Gradin Öhrberg, rekryteringsansvarig för polisen i länet.

Så här ser utplaceringslistan ut: Fem poliser till Sundsvall, två till Kramfors/Sollefteå samt en vardera till Örnsköldsvik, Härnösand och Ånge.

Nu får man inte bli placerad där man vill alla gånger eftersom det är populärast att söka sig till Sundsvall. Gunilla Lööw från just Sundsvall som fått tjänst i Kramfors, ser dock inga problem med det.

– Det blir bra med Kramfors, jättebra.

– Vi är en grupp som sköter intervjuerna och då tittar vi på olika områden. Det handlar bland annat mycket om värderingar, om att vara ödmjuk inför uppgiften. Sedan görs det en helhetsbedömning, säger Katarina Gradin Öhrberg.

Mer läsning

Annons