Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Friluftsdag på Parketten

/

PRO Härnösand hade torsdagen 19 maj planerat friluftsdag vid Klubbsjön. Tyvärr blev inte vädret så bra så det blev i stället en sammankomst på Parketten.

Annons

Vi var ett trettiotal som gladdes av denna träff som började med att vår ordförande Kent Byström hälsade välkommen. Han presenterade så två hundförare för vårdhundar som så pratade om sina hundar och deras verksamhet på olika äldreboende. Det var Marie Norberg och Annelie Lundström som besökte oss. Hundarna fick vi träffa utanför lokalen med anledning av allergirisken. Det var ett mycket informativt och trevligt framförande. Bengt Nilsson informerade om PRO:s hemsida med bilder på storbild, han svarade också för en fin och trevlig underhållning i form av gitarrspel och sång, även allsången ledde Bengt. Lennart Lahti hade satt upp en tipsrunda i lokalen och den visade stort intresse. Vann gjorde Ulla Johnsson och K.G. Freed med Gerd Lidfors på tredje plats. Samtliga belönades med en PRO-skraplott.

Så blev det så dags för varm korv med bröd samt dricka därtill, mycket gott smakade det. Vår kökspersonal ordnade med detta till allas belåtenhet. PRO Härnösand bjöd på denna förplägnad. Majvor sålde lotter och som vanligt fanns det mycket fina vinster.

Bertil Bylund rapporterade från KPR (kommunala pensionärsrådet). Anhörighetsrådet under ledning av Leif Karlsson håller i samverksamheten mellan de boende och samhällsförvaltningen. Det bör finnas aktivitetsansvarig på äldreboenden, och vi har då Berit Johansson som är äldrevårdschef på socialförvaltningen. Vi fick även information om de gamlas vänner som ställer upp för de gamla med att bl.a. hjälpa till med att ta ut de gamla på promenader m.m.

Träffen avslutades med Pensionärssången och Kent tackade för denna gång, önskade oss en fin sommar samt hälsade oss välkomna till surströmmingsfest Barsvikens salteri 25 augusti.

K-G Freed

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons