Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fiberkabel grävdes av - många utan bredband

En fiberkabel i Sundsvall grävdes av på onsdagsmorgonen. Kunder i bland annat Härnösand har drabbats av driftstörningen.

Annons

Det var vid åttatiden på onsdagsmorgonen, i samband med grävningar vid E4-bygget i Sundvall, som fiberkablarna skadades.

De berörda av driftstörningen är företag, organisationer och privatkunder främst i Sundsvall, men även i Härnösand och längre norrut.

− Nu arbetar vi så snabbt vi kan för att lösa problemet. Tyvärr kan vi inte exakt säga hur många som blivit drabbade eftersom vi på Servanet levererar bredbandskapacitet till bredbandsföretag som i sin tur levererar bredbandstjänster till sina kunder. Vilka dessa kunder är vet vi inte exakt. Men det är en av de kraftigaste avgrävningarna vi varit med om, säger Lars Norling, stabschef för Servanet, i ett pressmeddelande.

Servanet kommer fortsätta arbeta för att åtgärda problemet under kvällen och natten.
 − Problemet kan dessvärre påverka fler kunder under kvällen då vi ersätter de trasiga fiberkablarna med nya. Alla berörs dock inte samtidigt. På de ställen där det är möjligt styr vi självklart om bredbandstrafiken, säger Lars Norling i pressmeddelandet.

Mer läsning

Annons