Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem anställs hos Arbetsmiljö-inspektionen

Annons
Fem anställs hos Arbetsmiljö-inspektionen

Arbetsmiljöinspektionen i Härnösand ska anställa fem personer, där fyra av tjänsterna är arbetsmiljöinspektörer och en tjänst är vikt för en jurist.- Fantastiskt roligt. När jag började det här jobbet på hösten 1999 var det anställningsstopp, säger en glad tillsyningsdirektör, Gunnel Crona.

Anledningen till att man nu kan anställa folk är att regeringen tilldelat Arbetsmiljöverket 70 miljoner kronor, för att man ska kunna förstärka på inspektörssidan.

- Det har blivit mer och mer jobb med den höga sjukfrånvaron i offentlig sektor. Vi ska bland annat försöka utreda orsakerna till det, säger Gunnel Crona.

Samtliga fem tjänster är placerade på kontoret i Härnösand, där det nu blir totalt 31 anställda.

- Det ska påpekas att tre av tjänsterna ersätter naturliga avgångar, men de som nu går i pension bor och stannar kvar i Härnösand, så det här kan bli ett bra tillskott för kommunen.

Gunnel Crona har tidigare jobbat inom kriminalvården och var bland annat chef för Saltviksanstalten. Då var ordet "nyanställning" ett tämligen ovanligt begrepp.

- Kriminalvården hade hårda besparingskrav, men för två år sedan kom det en vändning, och det märker vi även på Arbetsmiljöinspektionen i dag.

Innan tjänsterna i Härnösand får tillsättas måste de antagna gå en intern utbildning på ett år.Egon Sundlöf

Mer läsning

Annons