Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för rån och misshandel

En man och en kvinna som i höstas misshandlade en man och rånade en kvinna har dömts till fängelse.

Annons

Brotten utspelade sig den 24 november i år. Den 31-årige mannen åkte då tillsammans med en 28-årig kvinna till ett samhälle norr om Härnösand. Där klev de in i en lägenhet och misshandlade lägenhetsinnehavaren, en man i 55-årsåldern.
Efter misshandeln tog paret med sig mannens sambo och körde henne till en bankomat i Kramfors, där hon under hot tvingades ta ut 1 500 kronor och sedan lämna ifrån sig pengarna.
Kvinnan dumpades sedan på en mack i Älandsbro där personal hjälpte henne och larmade polisen.


Den 31-årige mannen greps dagen därpå och häktades senare, misstänkt för grov misshandel, rån och olaga frihetsberövande. Den 28-åriga kvinnan greps och anhölls samma kväll och häktades även hon, misstänkt för misshandel, rån och olaga frihetsberövande.
Ångermanlands tingsrätt har nu dömt mannen till ett år och två månaders fängelse, för misshandel och medhjälp till rån. Han döms även för grovt rattfylleri och olovlig körning. Kvinnan döms till ett år och en månads fängelse för misshandel och rån. Däremot anser tingsrätten inte att åklagaren lyckats bevisa att paret gjort sig skyldiga till olaga frihetsberövande eftersom det inte är klarlagt att kvinnan inte följt med frivilligt.
Den misshandlade mannen tilldöms skadestånd på sammanlagt 16 500 kronor och hans sambo får 11 500 kronor i skadestånd.

Mer läsning

Annons