Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Facken kräver total översyn

/

Facken kräver en total genomgång av brandskyddet på länssjukhuset.

– Det är klart att man är orolig, säger Anders Sandström, huvudskyddsombud för Kommunal inom landstinget i Västernorrland.

Annons

Huvudskyddsombuden från Kommunal, Vårdförbundet, Saco och Vision hade redan för två veckor sedan ett inledande möte där man ställde krav på att Landstingsfastigheter tillsammans med räddningstjänsten gör en total översyn av brandskyddet.

Vad oroas ni över?

– Det gäller till exempel brandcellsgränser och slussar som inte är täta, utrymningsplaner och brandlarmssituationen, säger Anders Sandström.

Facken har reagerat över räddningstjänstens kritik från i somras, men oroas över att problemen kan vara ännu större.

– Det är en fastighet som har några år på nacken och vi är rädda att brandsäkerheten har blivit eftersatt, säger Anders Sandström.

Han misstänker även att tidigare personalneddragningar och omorganisationer kan ha förvärrat situationen.

– Jag tror det kan bli effekten med mycket rockader med förändringar i organisationen och när personal byter arbetsställen, säger Anders Sandström.

Från Vårdförbundet är huvudskyddsombudet Irja Aliranta också kritisk.

– Visst finns det mer att önska när det gäller brandskyddet, det har vi diskuterat länge. Vi vill ha mer insyn i den här frågan, säger hon.

Länssjukhusets säkerhetschef Ann Louise Wickholm erkänner tidigare kritik från räddningstjänsten och uppskattar att facken vill lyfta frågan.

– Jag tycker det är positivt att man träffas, säger Wickholm.

Mer läsning

Annons