Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

E-akademin kan ge 30 jobb i Härnösand

EU säger ja till ett 13-miljonersprojekt som på sikt kan ge ett 30-tal arbetstillfällen i Härnösand.

Annons

Det är projektet E-akademin som bland annat går ut på att utveckla metoder för undervisning med hjälp av internet som beviljas 5,7 miljoner i EU-stöd.

Visserligen är oppositionen i Härnösand kritisk. Oppositionsrådet Sig-Britt Ahl (s) anser att kommunalrådet Anders Gäfvert (m) har godkänt finansieringen utan att vänta på formellt klartecken från kommunstyrelsen.

Hon kräver svar på varför Gäfvert skrev på en EU-ansökan och ett medfinansieringsintyg redan den 29 september, när beslutet inte fattades i kommunstyrelsen förrän den fjärde november.

Förvaltningschef Abbas Khanahmadi på arbetslivsförvaltningen ska från kommunens sida ansvara för det treåriga projektet

– Nu när lågkonjunkturen är på väg så är utbildning mycket viktigt. Och det här är ett sätt att ta fram bra utbildning. Nu för tiden är det svårt att samla folk och sätta på skolbänken. Det är mycket bättre att kunna studera hemma eller på arbetsplatsen. Och då behövs ett utvecklat E-lärande, menar han.

Han räknar med att åtta till tio personer kan få anställning i projektet.

– Men efter projekttiden räknar vi med att 20 kanske 30 personer kan arbeta med den här verksamheten, säger Abbas Khanahmadi.

Kommunen kan tänka sig att gå in med fyra och en halv miljon under en treårsperiod. Sammanlagt handlar det om en satsning på i storleksordningen 13 miljoner.

Mer läsning

Annons