Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsolycka på E4får rättsligt efterspel

Annons
Dödsolycka på E4

får rättsligt efterspel

Den 29 december i fjol avled en pojke när den bil han färdades i kolliderade med en lastbil på E4 i Fröland, strax söder om Härnösand.

En mötande personbil fick sladd och kom över på fel sida. Föraren i den bil som pojken färdades i försökte väja undan och fick i sin tur sladd mot den mötande lastbilen.

Nu har en 20-årig man från Piteå åtalats för vårdslöshet i trafik och vållande till annans död, samt obehörigt avvikande från trafikolycksplats.

20-åringen nekar till alla tre åtalspunkterna. Däremot erkänner han tillgrepp av fortskaffningsmedel i Norrfjärden samma dag. Det var med den bilen han gjorde den olyckliga omkörningen som skulle skörda en ung människas liv.

Det rådde halt och moddigt väglag den här dagen. Den här biten av E4 har i flera år varit svårt olycksdrabbad. 20-åringen försökte vid ett flertal tillfällen köra om lastbilen utan att lyckas. Till sist fick han en kraftig sladd och snurrade över i den norrgående trafikens körfält.

Föraren av den mötande personbilen girade snabbt undan men kolliderade i stället med en mötande lastbil och pojken avled.

Kammaråklagare Daniel Brodén i Sundsvall, skriver i stämningsansökan att 20-åringen av oaktsamhet orsakat pojkens död, och att gärningen inte är ringa.

Den misstänkte Piteåbon avvek även från olycksplatsen, men kunde efter en stund stoppas och gripas norr om Sundsvall.

Den kommande rättegången kommer att hållas i Härnösands tingsrätt.

Egon Sundlöf

Mer läsning

Annons