Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Antjärns ishall flyttas till Högslätten

Annons
Antjärns ishall flyttas till Högslätten

Ishallen är på väg att flyttas från Antjärn till Högslätten, där den blir tak över utebanan som samtidigt också blir konstfrusen.

- Det här är ett projekt som diskuterats en längre tid. Det här är ett försök att skapa flera arbetstillfällen, säger Jonas Malmin, chef på Arbetsförmedlingen.

Och Tord Fällgren i AIK Hockey, bekräftar också uppgifterna:

- Vi har faktiskt diskuterat det här ett par år, men nu är det plötsligt mera intressant eftersom omklädningsrummet i Antjärn blivit så fuktskadat att det måste rivas. Det handlar om totalt 400 kvadratmeter, och det blir nog inte speciellt mycket dyrare att bygga nya omklädningsrum än att rusta upp de gamla.

Enligt Jonas Malmin är Arbetsförmedlingen beredd att betala en viss del av ishallens flyttning.

- Men vi kräver även att kommunen som slutanvändare bidrar med en slant liksom givetvis AIK Hockey.

ï På vilket sätt skapar det här nya arbetstillfällen?

- Det finns ett antal personer som varit arbetslösa en längre tid. Det här kan vara ett bra projekt för dem att komma in på arbetsmarknaden igen samtidigt som de gör samhällsnyttiga insatser.

ï Hur mycket kostar det att flytta ishallen och montera upp den igen?

- Ingen aning. Det beror på hur man gör det. Måste det av någon anledning gå fort så får man anlita proffs och då kostar det mycket. Men det här är inte tänkt som något ackordsarbete utan det ska tas lugnt och metodiskt i kombination med någon form av utbildning, säger Jonas Malmin.

Tord Fällgren tror sig dock veta - mellan tummen och pekfingret - hur mycket notan slutar på.

- Runt en halv miljon, och då orkar vi inte med ekonomiskt. Personligen tänker jag inte dra ut en popnit på isladan. Vi måste få vara idrottsförening också och inte bara en byggnadsförening.

- Vi har redan fullt upp med sporthotellet samtidigt som vi måste hitta mer isytor. Svenska Hockeyförbundet kräver det i samband med de stora träningsläger som man vill fortsätta förlägga hit. Kapaciteten för att göra konstfruset i den nya hallen - om den nu flyttas - finns redan.

ï Är detta ett realistiskt projekt?

- Jag hoppas det blir av, men vi kan inte göra det ensam, säger Tord Fällgren.

Egon Sundlöf

0611-55 48 24

egon.sundlof@tidningen.to

Mer läsning

Annons