Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Domsjö 2 tog säker seger – spelande tränaren stängde matchen

Domsjö var det starkaste laget och tog en övertygande seger med 3-0 mot Arnäs i division 3-mötet på Olympia i Bredbyn. – Vi skulle kunnat göra tre-fyra fler mål till med tanke på de lägen vi hade, säger den spelande tränaren Helena Magnusson.

Annons

Matchen skulle spelats på Arnäs IP men då planerna bedömdes som ospelbara flyttades mötet mellan Arnäs och Domsjö 2 till Olympia, dit kom Domsjö med två vinster, en förlust och 18-4 i målskillnad.

Även om det var Domsjö som dominerade hade även Arnäs sina möjligheter, särskilt i första halvlek då man lyckades få till några riktigt farliga målchanser. Bland annat ett skott som letade sig precis ovanför ribban från bara några meters håll. Men på det stora hela var det Domsjö som förde matchen.

– Vi hade mest spel på deras planhalva, säger Helena Magnusson, assisterande tränare i Domsjö som även spelar i vissa matcher.

Nora Östman, t.v, gratuleras av Alice Rosén efter sitt 1-0-mål.

Efter 1-0 i första halvlek av Nora Östman och 2-0 i början av den andra av Yasmine Ibrahim var det just tränaren Helena Magnusson som kunde sätta slutresultatet 3-0 efter ett långskott.

– Det kändes skönt att säkra upp med ännu ett mål, jag hade bränt ett antal möjligheter innan det.

Att både vara tränare och spelare ger enligt Magnusson en möjlighet att coacha laget med en unik insyn.

– Det är spännande för man får lite olika perspektiv på saker och ting. Det gäller bara att spelarna vänjer sig vid det, att man coachar både från sidan och från planen.

Mer läsning