Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ångermanland ska försvara Stålbucklan på hemmaplan: "Vi är favoriter"

Stålbucklan har fram till den kommande säsongen bara spelats i Stockholm - nu står det dock klart att turneringens dominanter ges förmånen att anordna årets upplaga. – Det ska bli jättekul att få spela sista året på hemmaplan, säger Ronja Mogren.

Efter att ha vunnit Stålbucklan tre gånger på fyra år så råder det inga tvivel om att Ångermanland är det klart framgångsrikaste laget i den relativt nya turneringen.

Om det är framgångarna i turneringen som föranlett flytten av spelplats är oklart men helt klart är det i alla fall att Ångermanland blir arrangör för turneringen dit landets, förhoppningsvis, 16 främsta hockeydistrikt för ishockeyspelande 15-åringar till vintern vallfärdar.

Ronja Mogren, född 2001, har varit med och spelat i de två senaste upplagorna trots att hon första året var två år yngre än många av sina med- och motspelare. Hon har varit med och vunnit ett guld samt ett silver - till vintern blir hon en av lagets mer rutinerade spelare och hon hoppas att ta med sig vinnarkulturen från tidigare år.

– Det är klart att vi vill vinna igen då vi vunnit så många gånger förut, säger Ronja och fortsätter:

– Men jag vet inte än vad de andra lagen ställer upp med så jag kanske inte ska säga för mycket.

LÄS ÄVEN: Ångermanland arrangerar Stålbucklan: "Målsättningen är att 16 distriktslag ska delta"

När Örnsköldsvik senast anordnade en turnering som denna, TV-pucken 2015, blev det en publiksuccé av sällan skådat slag då drygt 6000 åskådare letade sig till Fjällräven Center i finalen. Om stadens hockeyälskande publik väller in i samma breda massa till Stålbucklan återstår att se, men Ronja hoppas på stort stöd från läktarhåll.

– Ja man hoppas ju på att det kommer mycket folk och så, det vore skitkul!

Känner du att du får en viktig roll i laget med tanke på att du varit med två gånger förut?

– Vi får många nya spelare som inte spelat i Stålbucklan förut så det är klart att jag kommer ta ansvar för att visa dem vad som krävs.

Matcherna kommer att, förutom i Örnsköldsvik, avgöras Skyttishallen, Bjästa Ishall och Husumhallen

LÄS ÄVEN: Publiksuccé för finalen i TV-pucken – så många var på plats